Oppaina matkamessuilla


Matkamessut 2020

Matkamessut järjestettiin 16.-19.1.2020 Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna matkamessuilla oli yhteensä 68 300 kävijää. Matkamessuilla oli lähes 1000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan yritystä yli 80 maasta.

Meidän tehtävänämme oli toimia messuoppaina lauantaina. Perjantaina saimme kierrellä vapaasti messualueella ja tutustua messuihin. Painoimme mieleemme pisteiden paikat, jotta osaisimme opastaa ihmisiä lauantaina. Messualue oli melko sekava, ja messukartta oli monimutkainen sekä sisälsi virheellistä tietoa, joka aiheutti hämmennystä.
Ihmisten opastaminen oli helppoa, mutta vaati paljon keskittymistä. Ympärillä oli kova hälinä ja piti yrittää keskittyä samaan aikaan messukartan lukemiseen ja asiakkaan kuuntelemiseen. Saimme messukeskuksesta lounas liput, jotka kävivät melkein mihin tahansa ravintolaan messukeskuksessa. Kävimme eat & meet ravintolassa lounaalla. Ravintolassa oli maukas lounas buffet. Ainoa pettymys oli, kun jälkiruokapöydästä loppuivat berliinimunkit. Jälkiruokavaihtoehtoja oli muutenkin vain yksi, vaikka luvattiin jälkiruokapöytää.
Kirjoittanut: Suvi, Essi ja Ilona

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matkailuopet Tartossa