Espanjan työharjoittelu

Hola Amigo!!
Què tal? 


Lähdimme tiistaina 1.10.2019 kohti tulevaa työharjoittelupaikkaani Espanjassa, Fuengirolan auringon alle Erasmus-tuen siivittämänä. 
Asunnon saimme Rantakylä Groupin kautta, joka saa minulta vahvan suosituksen! 
Mutta muutama kantapään kautta opittu vinkki  tuleville reissaajille jos suuntana on Espanjan etelärannikko ja haluat vuokrata asunnon: 

- Aloita etsintä ajoissa! Itse aloitin 5kk ennen ja ei, se ei ollut ajoissa. 
- Ikkunoiden suunnalla on väliä! Asunnot ovat hyvin erilaisia kuin Suomessa. Lämmitystä ei juuri ole. Sähköpatterit ja ilmalämpöpumput. Sähkö on huomattavasti kalliimpaa, joten edellämainitut ovat hieman, noh, tyyriitä. Ilmankierto tapahtuu ikkunat avaamalla. Suihkun jälkeen kosteus poistuu vain läpivedolla. Jos siinä et ole skarppina niin home on ystäväsi. Ikkunat siis etelään, jotta aurinko lämmittää ja läpiveto on suuri plus.
- Grilliuuni tarkoittaa mikroa

Bouillabaisse
Suoritin harjoitteluni ravintolassa, jossa oli kaikki ravintolan "lajit" saman katon alla. Aamiaisesta lounaaseen, ala cartesta tilauspalveluihin. 
Työkaverini koostui ainakin 5 eri kansalaisuuden omaavista ihmisistä, joka toi oman mausteensa työhön. Erilaista ja opettavaista.  
Merenelävät olivat suuressa roolissa ja välimeren läheisyys huokui ravintolassa. Matkaa ravintolalta rantaan oli 50m.

Itse työskentelin pääsääntöisesti vain aamuvuorossa, 5pvä viikossa, jotta sain sovitettua työajat poikani kouluaikojen kanssa. Espanjassa kun ei alle 12-vuotias saa liikkua yksin.  Poikani kävi Fuengirolan kotikoulua, jota suosittelen kyllä kaikille lapsiperheille. Löytyy kaikki päiväkodistä ysiluokkaan asti.


Rantakadulla olevat "jäätelöbaarit"
veivät kielen mennessään 
Black and white- annos









Harjoittelun tärkein tavoitteeni oli kielitaidon kehittäminen ja rohkeus käyttää sitä. Täten suurin rooli ei ollut itse harjoittelupaikassa vaan kaikessa sitä ympäröivässä. Ja ympäröiväähän riitti. 
Pääsimme 12viikon ainaka tutustumaan mm. useampaan eläintarhaan, upeisiin puistoihin ja vuoristoon. Malagan jouluvaloihin, museoihin sekä moneen moneen muuhun paikkaan. 
Kerkesimme myös tehdä pikareissut Gibralttarille ja Marokkoon, joka oli hyvin silmiä avaava kokemus. Afrikan puolelle on kyllä päästävä uudestaan! 


Atlantin ja Välimeren kohtauspaikka
Dromedaari Marokossa














Malagan jouluvalot




















Kaiken kaikkineen upea reissu ja tätä muistellaan varmasti pitkään. Tavoitteeni oli saada rohkeutta vieraalla kielellä puhumiseen ja siinä kyllä onnistuin. 
Paljon uusia kokemuksia ja hienoja, jopa silmiä avaavia hetkiä




Hasta luego! 

Terkuin Jenna

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matkailuopet Tartossa