Opastuspalveluiden näytön treenausta Kirjakkalassa

                                          


Keväinen tervehdys

Opastuspalveluiden näyttö on monelle opiskelijalle mieluinen, mutta jännittävä näyttö. Siinä saa tuoda oman persoonansa esiin, kertoa itseään kiinnostavia asioita ja opastukset ja harjoitukset ovat poissa koululta.

Tällä kertaa pääsimme Teijon kansallispuiston kauniisiin maisemiin, Kirjakkalan Ruukkikylän ja Hamarinjärven ympäristöön. Reitti, jonka kiersimme, on nimeltään Onnelannummen reitti ja se on pääasiassa helppokulkuista metsätietä tai leveää polkua. Nikkalliolle joutuu vähän kapuamaan, mutta maisemat ovat sitten sitäkin komeammat.                                                                                      

 

Opiskelija oli suunnitellut meille muutamia tietoiskuja reitin varrella ja lopuksi pääsimme Onnelannummen leiripaikalle syömään opiskelijan suunnittelemia eväitä.

Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta koko päivän ja retki ja harjoitus meni kaikilta osin hyvin. Ensimmäisessä opastuksessa on aina petrattavaa ja se onkin näiden harjoitusten tarkoitus. Kukaan ei ole harjoittelematta valmis opas. Opastusta pitää harjoitella useita kertoja, eri asiakasryhmille, erilaisissa paikoissa. Vain harjoittelemalla saa varmuutta omaan toimintaan.


  

Harjoittelimme myös porukalla Trangian käyttöä, sekä polttonesteen, että kaasun kanssa. Nopeammat retkikahvit saatiin kaasulla.

Kiitos mukavasta päivästä oppaallemme!


Terveisin, 
Ammatillinen ohjaaja Sari














Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matkailuopet Tartossa